Get a Life

Alussa nousi höyry, lopussa kone jo kehrää

Posted on: 22.12.2011

Get a life -hanke on ollut varsin monimuotoinen projekti. Olen ollut tuottamassa simulaatiota ja ohjaajan opasta yhtenä jäsenenä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun tiimissä. Projektissa on ollut monta vaihetta ylä- ja alamäkineen. Hanke on ollut niin mielenkiintoinen, innovatiivinen, haastava, opettavainen kuin raskas ja kaoottinenkin.

Hyppäsin vuorotteluvapaani jälkeen syksyllä 2009 liikkuvaan hankejunaan. Siinä vaiheessa juna muistutti kovasti vanhaa höyryveturia, sillä se yski ja puuskutti ja tuntui välillä kiertävän kehää. Syksyn mittaan juna muuttui taajamajunaksi, ja alkoi löytää oman raiteensa ja suuntansa. Monien vaiheiden kautta hankejuna muuntui pikajunaksi, ja on päässyt ensimmäiseen määränpäähänsä syksyllä 2011. Olemme tuottaneet version 1.0 simulaatiosta ja siihen liittyvästä ohjaajan oppaasta.

Hankkeessa on ollut useita kohokohtia. Ensinnä, simulaation korttien ja niihin liittyvien ohjaajan vinkkien ideointi. Niitä on ideoitu ja tuotettu varsin vaihtelevissa tilanteissa ja ympäristöissä, parhaimmillaan oppilaitoksen läheisessä puistikossa penkillä istuen. Lämpimät kesäiset auringonsäteet edistivät mukavasti ideointia. Toiseksi, olen ollut mukana vetämässä useita simulaation testauspajoja kollegoille. Kolmanneksi, eräs hienoimpia hetkiä oli kun sain esitellä hanketta ulkomaisille kollegoille Italian Padovassa kansainvälisessä uraohjauksen konferenssissa syyskuussa 2011.

Haasteitakin on ollut, kuten edellä mainitut käynnistymisvaikeudet. Niistä tulee mieleeni, että jo projektin suunnitteluvaiheessa ja hankeanomusta rahoittajalle tehdessä on hyvä miettiä tarkkaan, mitkä ovat projektin tavoitteet ja mitä konkreettisia tuotoksia aiotaan tehdä.

Ohjaajan oppaan tekeminen yhdessä tiimin kanssa oli välillä haasteellista. Erilaiset kirjoitustyylit ja näkemykset manuaalin sisällöstä ja teknisestä toteutuksesta hidastivat sen tuottamista. Kaiken kaikkiaan hankejunan kyydissä on ollut mielenkiintoista, ja hankkeesta on jäänyt mieleen ja osaamissalkkuun ensisijaisesti myönteisiä kokemuksia ja talletuksia.

Timo Lampikoski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ota yhteyttä:

Leena Jokinen, projektikoordinaattori
puh. 040 707 7982
leena.jokinen(a)utu.fi

Johanna Ollila, projektipäällikkö
puh. 040 520 0222
johanna.ollila(a)utu.fi

Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Turun yliopisto
ffrc.utu.fi

Kiinnostaako simulaation pilotointi?
Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä!
%d bloggers like this: