Get a Life

Never say never

Posted on: 09.12.2011

Elämä on täynnä valintoja. Lähdetkö kavereiden kanssa leffaan vai lähdetkö pitkälle lenkille? Päiväsi on täynnä pieniä arjen valintoja, mutta elämään mahtuu myös suuria valintoja. Joskus pohtimiseen on aikaa, joskus päätökset on tehtävä nopeasti. Ja vaikka olisitkin suunnitellut asioita etukäteen, kaikki ei mene aina niin kuin haluat ja olit suunnitellut.

Aloitat opintosi vähemmän tunnetulla koulutuslinjalla. Kun ensimmäinen opiskeluvuotesi lähenee loppuaan, alat miettimään, oliko ala sinulle sittenkään se oikea. Päätät pysyä alalla, koska se tuntuu kuitenkin houkuttelevalta. Toinen opiskeluvuotesi sujuu sutjakasti ja kesän lähestyessä mietitkin, pitäisikö sinun etsiä työharjoittelupaikkaa. Päätät panostaa hakemiseen ja sinua onnistaa, saat hyvän harjoittelupaikan tunnetusta yrityksestä.

Opintojen edetessä kaverisi ottavat puheeksi yhä useammin vaihto-opinnot. Et itse ole kovin innostunut asiasta. ”Ikinä en ainakaan yksin lähde ulkomaille!” Kaverisi saavat sinut kuitenkin mukaan vaihtoinfoon, missä kuulet innostavia vaihtokokemuksia juuri vaihdosta palanneilta opiskelijoilta. Kavereiden tukemana teet rohkean ratkaisun, lähdet heidän kanssaan vaihtoon ja kohti uusia seikkailuja.

Työtilanne heikkenee valmistumisesi kynnyksellä, koska maailmatalous kääntyi synkkään laskuun. Mietit, kannattaako tutkintotodistusta ottaa ennen kuin löydät tyydyttävän työpaikan. Päätät valmistua ja löydät mielenkiintoisen täydennyskoulutuksen, mikä on jatkoa vaihto-opinnoillesi. Vaihtokokemus ja vieras kulttuuri ovat jättäneet sinuun pysyvän vaikutuksen. Kotimaa ei tarjoa enää tarpeeksi haasteita ja teet hypyn tuntemattomaan. Tänään aloitat työpäiväsi kaupungissa, johon aikoinaan lähdit vaihtoon. Sinä, joka vannoit, ettet koskaan yksin lähde maailmalle! Nyt ei ole tukena kavereita, mutta suuri monikulttuurinen työyhteisö. Missä olet viiden vuoden kuluttua? Tekemäsi valinnat muuttavat elämäsi suuntaa ja tuovat eteesi lukemattomia risteyksiä, joista on käännyttävä suuntaan tai toiseen.

Onko kertomus faktaa vai fiktiota? Vai molempia? Sillä ei ole merkitystä. Tosielämässä et voi ottaa askelta taaksepäin, palata edelliseen valintaan, mutta Get a Lifessa se on mahdollista. Voit jopa kokeilla eri ratkaisuja ja katsoa, mitä tulee eteen. Tärkeintä eivät kuitenkaan ole valmiiksi kirjoitetut polut vaan se, että joudut pysähtymään ja miettimään asioita.

Lähde rohkeasti matkalle tulevaisuuteen, avoimin mielin kohti tulevaa ja uusia haasteita.

T: HAMK:in gettisläiset, Merita ja Tuija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ota yhteyttä:

Leena Jokinen, projektikoordinaattori
puh. 040 707 7982
leena.jokinen(a)utu.fi

Johanna Ollila, projektipäällikkö
puh. 040 520 0222
johanna.ollila(a)utu.fi

Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Turun yliopisto
ffrc.utu.fi

Kiinnostaako simulaation pilotointi?
Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä!
%d bloggers like this: