Get a Life

Kansainvälisen viikon antia

Posted on: 08.11.2011

Laureassa käy kuhina, kun ensimmäisen vuoden turismiopiskelijat ovat päässeet näyttämään taitonsa tapahtumanjärjestäjinä. Opiskelijat ovat yhteistyössä opettajien kanssa järjestäneet Keravalle lukuisia luentoja sekä työpajoja, joissa esiintyy Keravalla toimivien koulutusohjelmien, kuten turismin, liiketalouden sekä tietojenkäsittelyn kansainvälisiä asiantuntijoita. Vierailijaluentoja on järjestetty joka päivälle useampia, joten opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat voivat valita näistä itselleen mieluisia aiheita ja mennä niitä vapaasti kuuntelemaan ja oppimaan uutta.

Get a Life! -hanke esittäytyy kansainvälisellä viikolla työpajassa, jossa opiskelijat pääsevät kokeilemaan simulaatiota ja pohtimaan urapolkujaan ryhmissä tai yksin. Jo varhaisessa vaiheessa simulaatio alkaa herättää keskustelua luokassa. Jotkut tapahtumat tuntuvat aiheuttavan hilpeyttä opiskelijoissa ja etenkin hauskat tapahtumat jaetaan vierustoverien kanssa. Kaverit kommentoivat tapahtumia ja simulaation aikana vaihdetaan ajatuksia rennon letkeästi. Pelaaminen tuntuu herättelevän opiskelijoiden ajatuksia ja tunteita erityisesti silloin, kun vieressä on joku, jonka kanssa voi jakaa tapahtumia ja keskustella niistä.

Opiskelijat itse kertoivat, että pelaamisesta teki hauskaa se, ettei kaikki edennyt tasaisen tylsästi, vaan urapolulla kohdattiin “kämmejäkin” välillä. Odottamattomat tapahtumat ja se, etteivät kaikki asiat menneet aina siten kuin oli suunnitellut saivat pelin tuntumaan mielenkiintoiselta. Simulaatiossa näkyi konkreettisesti se, kuinka erilaiset valinnat ja päätökset vaikuttivat myöhempiinkin elämän tapahtumiin. Joskus simulaatio johdatti sellaisiin elämäntilanteisiin, joihin opiskelija itse ei uskoisi tai haluaisi oikeassa elämässä joutuvansa. Yrittäjyys oli eräälle opiskelijalle tällainen tilanne ja kun hän sitten mainitsi asiasta opiskelijatovereilleen, kaveri vastasi: “Mä ehkä joskus voisinkin, jos saisin jonkun tosi hyvän idean!”. Asiat ja elämäntilanteet voivat joskus tuntua vierailta ja kaukaisilta, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Terveisin, greetings, saludos, tervitades, amitiés, salutando, med hälsning:
Ilona Nurminen & Mirja Ahvenainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ota yhteyttä:

Leena Jokinen, projektikoordinaattori
puh. 040 707 7982
leena.jokinen(a)utu.fi

Johanna Ollila, projektipäällikkö
puh. 040 520 0222
johanna.ollila(a)utu.fi

Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Turun yliopisto
ffrc.utu.fi

Kiinnostaako simulaation pilotointi?
Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä!
%d bloggers like this: