Get a Life

Pue Sakarille villapaita

Posted on: 25.10.2011

Oletko sinä, hyvä lukija, koskaan miettinyt, millaiset ilmiöt nousevat hiteiksi internetissä?  Jos olet yhä siinä uskossa, että pelien ja simulaatioiden on oltava viihteellisiä, kauniita ja hyvin toteutettuja, niin googletapa ”Sakarin villapaitapeli” ja kokeile sitä. Pelkästään ensimmäinen hakutulos (ko. tekele löytyy osastolta actionpelit..) kertoo, että tätä ohjelmoinnin ja sisällöntuotannon riemuvoittoa on pelattu yli 800 000 kertaa. Näin mykistävien numeroiden äärelle kannattaa pysähtyä hetkeksi spekuloimaan: Lienee turvallista olettaa, että valtaosa Sakarin villapaitapeliä kokeilleista on suomalaisia. Jos edelleen suljetaan pois pääasiallisesta käyttäjäkunnasta yli 70-vuotiaat ja konttausikäiset, niin voidaan olettaa, että Sakarin villapaitapeli on tavoittanut kunnioitettavan joukon nuoria ja nuorehkoja suomalaisia. Itse asiassa niin paljon, että Get a Life! voisi olla todella ylpeä moisesta yleisöryntäyksestä.

Onko suositun pelin tai simulaation siis näytettävä hyvältä? Tiettyyn rajaan asti näin varmasti on, mutta uskon silti, että sisältö on kuningas. Sakarin villapaitapeli onnistuu varsin menestyksekkäästi kutittelemaan jotain huumorintajun sopukkaa, koska se yhä edelleen naurattaa suomalaisia ja saa hyvin monet käyttämään hetken ajastaan näennäisesti täysin turhan tekeleen parissa. Huumoriin perustuvan hittipelin tekeminen on tosin erittäin vaikea taiteenlaji. Sakarin villapaidalla on internetissä tuhansittain paremmin toteutettuja kilpailijoita, jotka eivät ikinä saavuta samanlaista suosiota. Yhtä menestysreseptiä ei kannata lähteä kopioimaan toisaalle.

Mihin meidän siis pitäisi Get a Life!:n markkinoinnissa vedota? Uskon, että perusasioihin. Simulaatiomme ei tule koskaan näyttävyydessä kilpailemaan SIMS:in kanssa ja tarjoamaan visuaalista ilotulitusta, mutta meillä on jotain arvokkaampaa: Oikeiden ihmisten tarinoita ja kertomuksia elävästä elämästä. Minua ja monia muitakin houkuttaa mahdollisuus kulkea ”maili jonkun toisen kengissä” ja Get a Life! tarjoaa siihen mahdollisuuden. Monet simulaation tilanteista pohjautuvat elettyyn elämään ja tallella on useita erittäin mielenkiintoisia, kokonaisia uratarinoita, joita voisi simulaatioon sisällyttää sellaisenaankin. Uskon, että mielenkiintoiset ja hyvin kirjoitetut kuvaukset todellisesta elämästä saattavat joskus olla jopa fiktiota lennokkaampia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ota yhteyttä:

Leena Jokinen, projektikoordinaattori
puh. 040 707 7982
leena.jokinen(a)utu.fi

Johanna Ollila, projektipäällikkö
puh. 040 520 0222
johanna.ollila(a)utu.fi

Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Turun yliopisto
ffrc.utu.fi

Kiinnostaako simulaation pilotointi?
Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä!
%d bloggers like this: