Get a Life

Tulevaisuusloikkaa

Posted on: 02.09.2010

Elokuussa järjestettiin useampikin Get a Life –hankkeen työpaja ja minä suuntasin matkani Mikkeliin, jossa järjestettiin Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaari Otavan Opistolla 19.-20.8.2010. Seminaarin teemana oli ’Suunnittelumallit ja strategiapelit tulevaisuuden ymmärtämisen välineinä’ eli juuri passeli Get a Life –simulaation esittelyyn ja työstämiseen.

Työpajan aiheen valinta oli helppoa: kun kyseessä on parinkymmenen tulevaisuudentutkimuksesta kiinnostuneen joukko, niin simulaation taustaskenaarioita päästiin mylläämään asiantuntijavoimin. Yksin ja yhdessä tuotettiin tulevaisuustaulukon pohjalta väittämiä, kuvauksia ja uutisotsikoita vuosille 2010-2030.

Työpajan antia purettiin esittämällä tarinat muille ja nauruhermoja kutittivat monenlaiset oivallukset, kuten seuraavanlaiset uutisotsikot: ”Jyväskylän uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi on valittu Sim City –pelin suurmestari” (vuonna 2018) ja ”Jounia jännittää: ’Tapaan pomoni livenä eka kertaa 3 vuoteen’” (vuonna 2017).

Ihailla täytyy osallistujien sitkeyttä ja ideointikykyä – suurin osa oli ollut mukana laatimassa tulevaisuuden Mikkeliin sijoittuvan liveroolipelin (larpin) käsikirjoitusta edellisenä iltana ja perjantaina aamupäivällä. Ilmiöpohjaiseen oppimiseen perustuvan ’Kaupungin syke’ –nimisen ilmiön tapahtumia seurasi mm. Länsi-Savo.

Työpajassa tuotettuja tarinoita käytetään simulaation materiaalina sekä taustaskenaarioiden kuvauksissa että sattumuksina ja ’uutisina’ simulaatiossa. Kiitokset osallistumisesta ja hyvistä vinkeistä sekä seminaarissa että sen jälkeen. Kuvista kiitos Jukka Vepsäläiselle.

Johanna Ollila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ota yhteyttä:

Leena Jokinen, projektikoordinaattori
puh. 040 707 7982
leena.jokinen(a)utu.fi

Johanna Ollila, projektipäällikkö
puh. 040 520 0222
johanna.ollila(a)utu.fi

Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Turun yliopisto
ffrc.utu.fi

Kiinnostaako simulaation pilotointi?
Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä!
%d bloggers like this: